Serviciu montaj cosuri de fum

Montaj cos de fum – punem la dispozitia clientilor nostri acest serviciu, in urma unei expertize la fata locului si la cererea clientului. Dispunem de specialisti pregatiti in domeniul care realizeaza montaj pentru cosuri de fum ceramice, inox dar si industriale. Echipa profesionala cu experienta si autorizata pentru construirea de cosuri de fum de inalta calitate, si o garantie de pana la 30 de ani. Montarea unui cos de fum prespune urmarea cu strictete a unor pasi, precum realizarea si montarea cosurilor de fum conform surselor de incalzire deservite, dar si dupa particularitatile cladiriilor aferente. Acest lucru este realizabil din punct de vedere tehnologic, dupa fixarea elementelor structrale ale sarpantei, astfel dupa montarea invelitorii sa nu se mai intervina cu niciun fel de lucrari de constructie deasupra acesteia.

Trebuie respectate toate reglemnetarile tehnice de specialitate in vigoare la realizarea montajului cosului de fum.

 

Instructiunile privind racoradrea la cosul de fum trebuie respectate in totatlitate de catre instalatorul sursei de caldura.

 

Garantia este conditionata de punerea in opera a sistemului complet si de respectarea tehnologiei de montaj. 

 

Toate normele de sanatate si securitate in munca trebuie respectate de catre montatorul cosului de fum.

 

 

Constructie cos de fum ceramic

 

Pentru realizarea unui montaj de cos de fum ceramic profesional precum Schiedel – Uni, Rondo, Quadro, va recomandam utilizarea accesoriilor si a mortarului din aceasi gama. Dupa construirea soclului sunt aplicate elementele de manta, pentru a se face loc pentru orificiul de aerisire , usita de curatire si colectorul de condens.

 

 

 

Sunt introduse in manta placile din vata mineral, taiate in dreptul canalelor de ventilare. Pentru imbinarea tuburilor desamota se foloseste chitul special de imbinare Schiedel. Pentru a ajunge la inaltimea dorita, se monteaza un numar necesar de mantale, placi si tuburi de 33 cm lungime.

 

 

 

Instalatorul sursei de caldura va stabili inaltimea la care se va monta racordul de fum. Sunt montate urmatoarele elemente de manta: vata minerala si tuburi de samota. Dupa aceea se executa capul de cos cu placa finisata si con sau cu deflector si placa de beton.

 

 

 

Pot fi montate optional si elemente prefabricate. Urmeaza montajul clapetei antiexplozie si racordul pentru canalul de fum, in cazul in care s-a optat pentru aplicarea ulterioara a acestuia.

 

 

Pentru masurarea asigurarii statice a cosului de fum, trebuie realizata de beneficiar.

Pentru cosurile de fum mai speciale care necesita o asigurare statica suplimentara sau corset metalic, oferim servicii de montaj.

 

 

Montaj cos de fum inox

 

Cosurile de fum din inox – Schiedel ICS, Schiedel Premeter sunt instalate de obicei pe exteriorul cladirilor si sunt folosite la evacuarea gazelor de ardere provenite de la combustibili solizi, lichizi sau gazosi.

Inainte de montajul propriu-zis sunt stabilitate si trasate cotele de pornire, racordare, prindere, descarcare, dar si a distantei fata de elementele adiacente combustibile ale locuintei.

Urmeaza realizarea conditiilor de rezemare pe o fundatie de beton sau structura de rezistenta.

Operatia de asamblare presupune introducerea elementelor componente unul intr-altul, cu utilizarea obligatorie a colierelor de imbinare cu care sunt prevazute.

In cazul in care cosul de fum functioneaza in regim cu suprapresiune este obligatorie montarea garniturilor de etansare. Sunt montate colierele de fixare si consolele de descarcare la distante maxime precizate, pentru a asigura rezistenta si stabilitate cosului de fum.

La montajul sistemului de cos de fum de inox pe exterior, conducta de evacuare a condensului trebuie izolata termic pe intreaga lungime. Se va mentine o distanta minima de siguranta , intre sistemul de cos de fum din otel inoxidabil Schiedel si elementele adiacente ale constructiei excutate din materiale combustibile.

La strapungerea peretilor din materiale combustibile , pe o raza de 200 mm in jurul canalelor de racordare va fi prevazut un strat termoizolant, fabricat dintr-un material cu conductivitate termica redusa, semirigid.

Lucrarile de verificare si curatare a sistemului de cos de fum vor fi excutate numai de catre personal calificat si autorizat, respectand legislatia nationala in vigoara.

 

 

 

 

 

Cosuri de fum industriale 

 

Pentru constructii de cos de fum de mare amploare/industriale, vor fi preluate numai dupa o evaluare precisa la fata locului de catre un tehnician specializat.

Firma noastra dispune de echipa cu experienta in montarea cosurilor de fum industriale. La acesta sectiune se incadreaza partea de evacuare a echipamentelor de panificatie sau a diferitelor generatoare de caldura.

 

 

 

 

 

 

Costuri

 

Pretul pentru montajul cosului de fum va fi calculat in functie de:

  • Complexitatea lucrarii
  • Amplasarea acestuia: interior sau exterior
  • Inaltimea acestuia
  • Diametru
  • Partea de asigurare static, daca este sau nu nevoie
  • Inaltimea libera a cosului de fum deasupra acoperisului
  • Finisat: la gri sau la gata
  • Tipul de cos

 

Dupa o constatare exacta la fata locului va fie estimat pretul final.

 

 

 

 

In costul lucrarii este inclus si pretul serivicului de montaj al cosului de fum. Consultanta prealabila si evaluarea la fata locului in marile orase sau la distante scurte fata de oras, nu prespun costuri. In localitatile indepartate fata de marile orase ale tarii sau pentru evaluarea cosurilor de fum industriale, se percep anumite taxe. Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati.

 

 

Cerere de oferta pentru Serviciu montaj cosuri de fum
×