Maramuresenii cumpara online seminee pe lemne si decorative

 

Cel mai recent studiu realizat pe cel mai puternic motor de cautare de pe internet ne indica faptul ca pe primul loc se afla judetul Maramures, in topul cautarilor pe cuvantul “semineu”. Lucrul acesta ne arata ca romanul inainte de a lua o decizie face un search online! Astfel in Marmures, mai exact localitatile Baia Mare, Targu Lapus, Borsa, Sighetul Marmatiei, dar si alte localitati invecinate se bucura si apreciaza intr-un mod deosebit caldura focului.

Daca te intrebi de ce oamenii din zona Maramuresului prefera sa caute seminee in mediul online, trebuie sa stii ca in mediul virtual ai mai multe informatii mai bune, conditii mai bune, un raport calitate-pret mai bun, dar si un confort mai sporit!


 

 

Conform ultimelor rezultate, datele ne arata ca in zona Maramuresului cele mai cautate produse sunt: semineele pe lemne, seminee termo, sobele pe lemne sau semineele electrice (de decor), dar si produse legate de constructia, curatarea, accesorizarea si intretinerea acestora. 


Grafic cu datele de cautare unde judetul Maramures se afla pe prima pozitie a topului. 

sursa: pefoc.ro

 

Datorita internetului si transportului, domeniul semineelor a avansat foarte mult in ultimii ani, oamenii ajung la informatie mai rapid, iar logistica este optimizata, astfel in doar 24 de ore te poti bucura de comanda plasata in mediul online. Iar parte din acest beneficiu sunt maramuresenii care au imbratisat metoda online, fiind pe primul loc acestia.

 

In acest articol, dorim sa iti prezentam cele mai cautate si populare produse termice, oferindu-ti si informatii despre fiecare categorie, din intreg judetul Maramures.

 

 

1. SEMINEE PE LEMNE

 

Desi unele dintre cele mai cautate seminee sunt semineele electrice, aici in judetul Maramures, cele mai cautate in mediul online sunt semineele pe lemne, cuvantul “semineu fiind pe locul intai in cautari. In acesta categorie sunt incluse doua tipuri de seminee: cele personalizate sau construite si cele modulare, de serie, de sine statatoare. 

 

Modele de seminee pe lemne cu imbracaminte diferite si diverse stiluri

 

 

Grafic pe termenul "semineu pe lemne" - cea mai mare pondere de cautare in judetul Maramures

sursa: pefoc.ro


 

A. Semineele pe lemne personalizate

 

Pentru constructia unui semineu personalizat clientul isi alege un focar, si apoi are loc constructia semineului tot dupa preferintele si gusturile clientului. Optand pentru un semineu personalizat trebuie retinut ca presupune costuri mai mari de manopera, si bineinteles probabil unul dintre cele mai importante lucruri este alegerea unui meserias profesionist, serios si responsabil. 

 

Constructia unui semineu pe lemne cu materiale termorezistente, alegand ca toate materialele sa fie comandate online si livrate in Baia Mare.

 

 

Cei din zona Maramuresului prefera semineul cu sticla pe doua laturi, adica cele cu sticla pe colt, modele de focare cu putere mare, ce ofera in acelasi timp o vizibilitate mare asupra focului. 

 

 

 

In general in acesta parte a tarii se opteaza pentru focare de putere mare si cu dechidere larga, oamenii preferand caldura si nu neaparat estetica. Asadar, se bucura de un confort termic foarte ridicat fara efort, seminee standarde performante din fonta sau otel samotat, avand doua sau trei laturi de sticla din gama basic sau premium. 

 

 

Focare de seminee pe lemne comandate online de catre meseriasii din Maramures, sunt intr-o continua crestere!

 

 

Grafic cu judetul Maramures ce se afla in topul vanzarilor online de focare de seminee in Romania. Cumparaturile online sunt pentru oamenii mai comode, facile si primesc oferte mai bune, dar si livrare la domiciliu!

sursa: pefoc.ro

 

 

B. Seminee modulare prefabricate

 

Aceste seminee modulare sunt mai noi pe piata din Romania, fiind o inovatie, deoarece ele reprezinta niste kituri de seminee prefabricate ce sunt livrate clienutului sub forma de pachet complet ce contine: focar performant, imbracaminte metalica sau ceramica, si restul accesoriilor necesare montajului. Astfel ti se ofera posibilitatea sa cumperi un semineu “la gata”, ce trebuie doar amplasat pe pozitie fara a necesita alte finisaje sau constructii, generand costuri mai mici, deoarece este exclusa manopera unui meserias profesionist la constructie.

 

 

Inca unul dintre avantajele acestui semineu prefabricat il reprezintă lipsa santierului, deci montarea unui astfel de semineu elimina mizeria si deranjul din casa. Desi in momentul de fata segmentul semineelor modulare este un segment redus in privinta vanzarilor, are cea mai mare crestere. Iar pentru anii viitori se preconizeaza atat la nivel national, cat si la nivel european, ca acest tip de seminee o sa fie preferatele clientilor!


 Modele de seminee prefabricate "la gata" cu focare preformante incluse, avand imbracaminte metalica, ceramica sau din piatra

 

 

 2. SEMINEE TIP SOBA PE LEMNE

 

In urma cautarilor a cuvantului “semineu”, sobele tip semineu pe lemne ocupa locul secund, ce sunt construite din fonta sau otel samotat, fiind modele rezistente si durabile, la preturi foarte bune, accesibile oricui si se integreaza cu usurinta in orice decor interior, fiind disponibile in stil: clasic, rustic, modern sau contemporan. 

 


 

 

 

Unul dintre avantajele pe care le au acest tip de sobe il reprezinta montajul acestora, deoarece este mult mai usor si intr-un timp scurt, avand si costuri reduse. Creezi o ambinata placuta in locuinta ta asemanatoare cu cea a unui semineu traditional, dar la preturi mult mai mici. In ultimul an acest segment a avut o crestere foarte mare de 300%. 

 

 

A. Sobele tip semineu din fonta

 

Acestea reprezinta simbolul dispozitivului termic robust, fiind cele mai cautate de maramureseni! Cele mai populare modele de sobe sunt modelul K6 si modelul K9. Deci inaintea esteticului si a elegantei, maramuresenii cauta si aici modele robuste si rezistente, care sa tina o viata intreaga. Se pune accent pe investie in primul rand in aceasta parte a tarii, si pe puterea dispozitivului dar si recomandarile prietenilor, vecinilor, etc ( Borsa, Sighetul Marmatiei, Baia Mare, etc.), ce detin unul dintre aceste modele si sunt multumiti de performante si confortul pe care il aduce in locuinta o astfel de soba tip semineu.

 

 

 

 

 

Modelul de soba K9

 

O soba cu un aspect deosebit ce imbina perfect motivele traditionale prezente la exteriorul fontei cu tehnologia moderna de fabricare, si cu forme rotunjite, ce ii ofera un plus de eleganta, facand-o astfel sa fie prima cea mai cautata soba din top. 

Datorita celor doua sticle aditionale pe partea laterala, ofera o vizibilitate foarte buna asupra focului, bucurandu-te de jocul focului din orice unghi al incaperii. De asemenea soba este echipata cu pereti dubli din fonta, peretele din interior si cel din exterior, cel care practic seamana cu incastrarea sobei in alta soba. 

Soba k9 este o investie pe viata, fiind un model foarte trainic, pe viata!

 

 

 

Modelul de soba K6

 

Soba K6 poate fi numita si sora mai mica a sobei K9, dar care este mult mai compacta, lucru ce poate fi un avantaj. In rest, soba dipsune de acelasi dotari, caracteristici si optiuni ca si modelul mai mare: durabilitate, rezistenta, reglaj auto al adimisiei de aer, dar si varianta tip centrala pe apa a sobei ce poate fi racordata la sistemul de incalzire al locuintei. Soba poate fi echipata optional cu decor pe sticla frontala, plite in partea superioara, ce ii ofera sobei un aspect mai traditional. Ofera aceasi calitate, pret mai mic si dimensiuni mai reduse!

 

 

 

Echiparea sobelor de fonta

 

Soba din fonta poate fi echipa suplimentar cu o serie de optiuni, precum: reglaj automat de admisie a aerului, ventilator turbor pentru o incalzire uniforma, bazin de apa pentru sobele tip centrala, dar si dotarea cu plite in partea superioara. Clientii din Maramures cel mai des au optat pentru echiparea sobelor cu ventilator. Deoarece ajuta la o distriburire cat mai uniforma a caldurii in incaperea unde este amplasata, dar si un schimb termic mult mai rapid. Reglarea temperaturii se face automat, fara a implica eforturi suplimentare. Rezultatul cautarilor si al dotarilor optionale pe care cei din zona Maramuresului, ne face sa spunem ca maramuresenii aleg chiar supradimensionarea dispozitivului termic, dorind sa simta caldura chiar daca pun un lemn pe foc in plus, asigurandu-se astfel ca nu vor duce lispa de caldura la poalele Carpatilor Orientali!

 

 

 

 

B. Sobele tip semineu samontate

 

Sobele tip semineu se potrivesc atat in decoruri simple, clasice dar si in decoruri interioare ultramoderne, fiind ales in mod special pentru case moderne, contemporane sau elegante, avand influente nordice sau vestice, forme futuriste, semirotunde sau cilindrice, cu sticla pe doua laturi sau sticla rotunjita, si modele de tip tunel deosebite. Poate ca designul acestor sobe nu se inscrie in tipicul oraselor Baia Mare, Borsa, Sighetul Marmatiei, Targu Lapus, Seini, Viseu de Sus, Baia Sprie, etc, acestea sunt intr-o continua crestere ce a luat amploare in ultima vreme! Iar factorii care au influentat cresterea sunt: design inovativ si modern, consum redus si ardere curata. Iar acesti 3 factori au facut ca aceasta categorie sa detemine cresterea de 300% in cautarile in online pe “sobe tip semineu”.

 

Modele de sobe din otel si samotate la interior, cu forme moderne si elegante, sticla semirotunda si decoruri ultramoderne!

 

Designul modern si futurist, consumul mic, fac ca acesta categorie de sobe sa fie tot mai preferata in schimbul unui semineu traditional pe lemne!

 

 

3. SEMINEELE TIP CENTRALA PE LEMNE SAU TERMOSEMINEELE

 

Termosemineele se afla pe locul 3, si pot fi montate ca sursa principala de incalzire a intregii locuinte, dar pot fi racordate si in paralel cu alte surse, cum ar fi: centrala termica, sistemul de incalzire prin calorifere sau pardosea. Maramuresenii le cauta tocmai pentru ca sunt eficiente si au o durata lunga de viata, si dezvolta o putere mare. Si in acest segement se observa ca se cauta tot focare de putere mare sau cu deschidere larga. Mai bine spus, maramuresenii nu se axeaza pe estetic sau modele minimaliste, ci pe focare care au putere mare si incalzesc bine orice spatiu, creand o atmosfera si ambinata de poveste, bucurandu-se de vizibilitatea larga asupra focului!


Diferite modele de termoseminee tip centrala pe lemne montate in zona Maramuresului.

 

 

Sectorul turistic in Maramures este foarte bine dezvoltat, dar situatiile in care lipsa accesului la gazele naturale sunt numeroase, se cauta in mod deosebit dispozitive ce folosesc lemnul. Iar acesta este unul dintre motivele pentru care semineele termo si de decor raman in topul cautarilor in acesta zona, fiind una dintre cele mai bune solutii de incalzire a intregii locuinte, prin incalzirea caloriferelor sau prin pardosea. 

 

 

 

4. SEMINEE DECORATIVE

 

Semineele decorative au un loc aparte in alegerile maramuresenilor, si asta in special daca nu se doreste o investitie mare, dar totusi vrei sa te poti bucura de vederea unui semineu in casa ta, atunci poti alege o varianta decorativa fie ea de interior sau exterior.

 

Grafic cu cea mai mare crestere in domeniul semineelor din ultimul an o au cautarile pe semineele decorative (%550)

sursa: pefoc.ro

 

 

A. Semineele electrice de interior

 

Din acesta categorie a semineelor decorative in judetul Maramures cele mai populare sunt semineele electrice, ele reprezinta cea mai buna alternativa la semineul clasic pe lemne, deoarece designul si forma autentica se pastreaza, dar produsul in sine este mult mai ieftin si foarte economic. Unele dintre cele mai cautate sunt modele albe, care se integreaza cu usurinta in orice decor, fiind mereu in trend.

 

 

De asemenea seminee electrice sunt disponibile si pe alte culori, nuante in contrast cu interiorul, ele aflandu-se imediat sub semineele cu rama alba din MDF. 

 

 

Poti opta si pentru un altfel de semineu decorativ electric, si anume pentru un focar incorporabil ce reprezinta un ecran cu un afisaj luminios de tip LED, ce pot fi incastrate oriunde, precum zid, monila, pereti falsi, etc.

 


 

B. Semineele pe bioetanol pentru interior

 

Daca visezi sa te bucuri de prezenta focului adevarat, dar la un buget foarte mic, atunci poti opta pentru un biosemineu de interior, cu rezervor. Un semineu simplu cu design minimalist, ce nu ocupa spatiu, si fiind accesibila pentru buzunarul oricui. 

 

 


 

C. Semineele decorative de exterior

 

Din aceasta categorie fac parte vetrele de foc pe lemne si semineele de exterior pe gaz (incalzitooare de terasa), ce au cunoscut o crestere in utlima perioada. Cei care au un semineu de interior, au ales si un model pentru curtea exterioara, o varianta ieftina si nepretentioasa la intretinere!

 

 

Avand in vedere situatia pandemica din anul 2020, dar si datorita turismului din judet, multi clienti s-au orientat catre aceasta gama de incalzitoare de terasa pentru exterior, alegand sa cumpere si sa plateasca online!


 

5. SEMINEE SI SOBE PE PELETI

 

O alta categotrie cautata si aleasa de cei din zona Maramuresului sunt semineele si sobele pe peleti, mai ales ca este o zona foarte pitoreasca si cu potential turistic mare. Acestea sunt foarte indragite de catre proprietarii cu case private, dar au o mare trecere si de cei care detin case de vacanta, cabane, pensiuni, etc, in special pentru ca atat semineele cat si sobele pe peleti sunt automatizate, programabile, durabile si eficiente. 

 

 

6. ACCESORII PENTRU UN SISTEM COMPLET

 

Maramuresenii cauta pachete complete pentru sistemele lor termice, pe langa seminee, sobe pe peleti, seminee de exterior sau seminee decorative, adica cauta sa isi construiasca cu materiale de constructie termo-rezistente si de decor, dedicate domeniului, dar si sa isi racordeze sursele de caldura la cosuri profesioniste. De asemenea si accesorii pentru dispozitivul termic cu componenete sau accesorii utile si parctice, folosind din plin caldura emanata de sursa prin montarea recuperatoarelor de caldura. 

 

 

In final trebuie mentionat ca in acesta zona a tarii semineele si sobele pe gaz nu sunt foarte cautate, oamenii preferand caldura pe lemn sau pelet. In anumite zone in special cele turistice, montane sau izolate racordarea la gazele naturale nu este posibila. Nici semineele cu bioetanol nu sunt printre preferate, deoarece acestea ofera mai putina caldura comparativ cu un incalzitor de terasa, acestea avand mai mult rol decorativ. 

 

Mai jos iti vom prezenta cateva modele de semineu construite in stil maramuresean autentic, fiind finisate intr-un mod deosebit.