Cum intretinem un semineu

Anual, sunt necesare doua interventii de curatare a cosului de fum si a semineului: una primavara, in timpul sezonului cald, de pregatire, iar a doua dupa ce se incheie sezonul in care am folosit semineul. Aceste curatari vin sa verifice si sa asigure functionalitatea intregului sistem de incalzire.

 

Trebuie mentionat ca este interzisa folosirea semineului in cazurile in care sunt constatate neregularitati. Acestea trebuie indepartate inainte de punerea in functiune al semineului.

 

In timpul inspectiei, daca exista deflector, acesta trebuie indepartat si curatat de funingine. Spre final, vor fi verificate toate elementele componente, iar cele defectate sau care nu mai pot face fata unui nou sezon vor fi inlocuite.

 

Nu recomandam curatarea si verificarea semineului si a cosului de fum de catre personal necalificat si necertificat pentru o astfel de inspectie tehnica. Aceasta operatiune trebuie efectuata conform normelor in domeniu si de catre un cosar profesionist.

 

Firma noastra va sta la dispozitie cu recomandari pentru echipe de intretinere si interventie dedicate special domeniului de seminee, in vederea curățarii coșului de fum.