Cum folosim un focar?

In primul rand, este recomandată oxigenarea încăperii prin deschiderea unei ferestre la aprinderea focului, deorece este ideal pentru un semineu sa incalzeasca cu aer proaspat.

 

Pentru prima aprindere nu vom folosi hartie sau carton si - atentie, niciodata nu vom utiliza benzina, alcool sau alte produse inflamabile la aprinderea sau reglarea focului. Specialistii ne sugereaza brichetele pentru aprins gratarul care se aseaza in mijlocul focarului, brichete ce se gasesc cu usurinta in comert.

 

Dupa asezarea brichetelor in focar punem deasupra acestora lemne uscate, taiate marunt si aprindem brichetele, iar in cazul in care aprinderea focului este slaba sau dificila, lasam usa sau fereastra camerei usor deschisa pentru scurt timp. Dupa un timp in care focul s-a aprins bine, alimentam cu lemne in cantitate de 3 pana la 5 kg in functie de specificatiile producatorului.

 

Ambianta creata de semineu este influentata de cantitatea si calitatea lemnelor cu care alimentam focarul, dar si de tipul si umiditatea acestora. Se recomanda realimentarea doar pe jar, cand nu mai exista flacara vizibila.

 

Este important de stiut ca functionarea semineului depinde foarte mult de conditiile atmosferice.

Nu vom folosi niciodata apa pentru stingerea focului!