Cum curatam sticla unui semineu si despre sticla cu functie de auto-curatare

Vom curata sticla unui semineu sau a unei sobe doar atunci cand aceasta este perfect racita.

 

Sticlele focarelor pe care compania noastra le comercializeaza nu necesita folosirea solutiilor din comert, deoarece acestea distrug lacul sticlei. Focarele noastre din gama superioara produc efectul de "auto-cleaning" (auto-curatare).

 

Pentru ca autocuratarea sa aiba loc, este necesara alimentarea cu lemn uscat. Daca lemnul pe care urmeaza sa il folosim este umed sau murdareste sticla semineului, atunci la stergerea acesteia vom folosi o carpa umeda, imbibata usor in cenusa din focar.

 

 

De asemenea, vom curata periodic accesoriile sau partile de alama, folosind detergent special pentru alama si cupru. Nu este indicat sa folosim detergenti pentru sticla la intretinerea accesoriilor.

 

Sticla cu functie de auto-curatare (sau, tehnic, “sticla pirolitica”) reprezinta sticla ceramica care, datorita modului de fabricare, este prelucrata in asa fel incat sa nu retina murdaria, fiind tratata pe exterior cu un strat invizibil de oxid metalic. Iradierea aparuta dupa ardere reflecta asupra acestei parti si provoaca ridicarea temperaturii sticlei, ceea ce are ca rezultat piroliza funinginilor din partea interioara.

 

Unele focare pe care noi le comercializam nu au sticla pirolitica, dar sunt prevazute cu o sticla ceramica tratata cu un lac special, rezistenta la temperaturi mult mai mari fata de cele pirolitice.

 

Pentru curatare, sub nicio forma nu vom folosi detergenti corozivi. Continutul de sulf din acesti detergenti poate dauna transparentei sticlei. De asemenea, nu vom folosi combustibil cu continut de sulf nici pentru aprinderea focului.