De ce sa alegi un cos de fum profesional pentru semineul tau?

Indiferent ce tip de semineu vrei si cat de scump e focarul sau ce finisaje exceptionale alegi pentru acesta, aspectul tipului de cos de fum la care il racordezi nu este deloc de neglijat. In urma improvizatiilor si a cosurilor de fum nepotrivite au rezultat multe accidente si oamenii au avut de suferit. De aceea, alegerea unui sistem de evacuare care sa ofere siguranta si eficienta este vitala.

 

Noi comercializam pentru tine cosuri de fum profesionale, de calitate inalta.

Ce au acestea in plus fata de alte cosuri si hornuri?

Sunt extrem de rezistente la temperaturi inalte, condens acid, coroziune, datorita materialelor de top din care sunt fabricate, drept pentru care acestea au garantie timp de 30 de ani. Dar ele rezista si mai mult.

In plus, diferenta o face si alcatuirea din elemente prefabricate. Astfel se reduce timpul de montaj si de punere in functiune.

 

Din ce sunt compuse? Un cos de fum profesional este dotat in interior cu o tubulatura de samota, izolatie de vata minerala ceramica si elemente prefabricate din beton. Rolul acestora este de a nu permite gazele de ardere si vaporii condensati sa deterioreze sistemul de evacuare.

 

Avantajele cosurilor de fum profesionale:

  • Determina semineul sau alta sursa de incalzire sa functioneze la randament bun si reduce consumul de combustibil
  • Poate fi racordat la surse de caldura pe combustibil lichid, solid sau gazos (seminee si sobe pe lemne, cazane de mare putere, instalatii termice industriale
  • Rezista la socuri termice, temperaturi ridicate, condens acid, umiditate excesiva
  • Rapid de montat datorita elementelor prefabricate
  • Garantie timp de 30 de ani si investitie pe viata

 

Cateva lucruri de care trebuie tinut cont:

  1. Diametrul interior al cosului trebuie sa fie cel putin egal cu cel al evacuarii focarului, deoarece un cos de fum subdimensionat determina functionarea ineficienta a semineului. O dimensionare corecta determina un tiraj optim al dispozitivului.
  2. Lungimea cosului trebuie sa fie mai mare decat coama casei pentru a evita racirea fumului, lucru ce ar putea impiedica functionarea optima a cosului.
  3. Un cos de fum izolat are o durata de viata mai lunga, functionalitate mai buna si rezistenta la coroziune, condens acid, temperaturi inalte.
  4. Montajul cosului de fum tebuie sa fie realizat de personal specializat si autorizat.

 

Ai nelamuriri? Nu esti sigur ce cos de fum sa alegi pentru semineul tau? Asteptam cu interes sa ne contactezi! Oferim consultanta gratuita si transport gratuit direct la domiciliu pentru orice model de cos de fum achizitonat de pe site-ul nostru